Ingrediënten voor 6 personen
- 1 el olijfolie
- 1 stengel bleekselder, fijngesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 wortels, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 laurierblad
- 500 gram gehakt
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml passata
- 375 ml groente- of kippenbouillon
- vellen lasagne
- 300 gram geraspte kaas
- 60 gram geraspte cheddar
Bereidingswijze
- Verhit olie in een grote pan en fruit uien, selderij, wortelen en knoflook op een laag vuur gedurende 5 minuten.
- Voeg de paprika en het gehakt toe en bak nog 5 minuten.
- Roer de tomatenpuree, passata, laurier en een bouillon erdoor. Zet het vuur lager en laat ca. 30 minuten sudderen (meer bouillon toevoegen wanneer en indien nodig).
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Dek af met een enkele laag lasagnevellen.
- Verdeel het resterende mengsel erover en voeg nog een laag lasagnevellen toe.
- Verdeel de geraspte kaas erover en strooi de cheddarkaas erbovenop.
- Zet 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Calorieën 340 - Vetten 8,5 g - Cholesterol 17,7 mg - Natrium 438,5 mg - Koolhydraten 47,1 g - Suiker 10g - Eiwit 19,6 g
Tip
Laat volledig afkoelen voordat u het afdekt en bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast of vries maximaal 2 maanden in.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door MystikiFood op 16 maart 2021 om 08u21
Het was lekker, we misten toch wel de bechamelsaus van een klassieke lasagne, volgende keer voegen we deze extra toe.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?