hoofdgerecht
Tomaten gevuld met gehakt, met tomatensaus en noedels
Tomaten zijn nog maar sinds de Tweede Wereldoorlog een algemeen bekend voedingsmiddel in Europa.
De oudst gekende tomaten, deze werden geteeld in Italië, waren gele vruchten. Ze werden dan ook "pomo d'oro" of goud appels genoemd en noemen in het Italiaans nog steeds zo.
Tomaten zijn nog maar sinds de Tweede Wereldoorlog een algemeen bekend voedingsmiddel in Europa.
De oudst gekende tomaten, deze werden geteeld in Italië, waren gele vruchten. Ze werden dan ook "pomo d'oro" of goud appels genoemd en noemen in het Italiaans nog steeds zo.
Geef score
Porties

- 2 dl Knorr Kant-en-klare Tomatensaus
- Bertolli olijfolie
- enkele blaadjes basilicum
- 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
- 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Pasta & Rijst
- 1 l water
- 500 g gemengd gehakt
- 4 mooie, niet te rijpe tomaten
- 400 g noedels
- Snij het hoedje van de tomaten en lepel ze voorzichtig leeg.
- Meng het gehakt met het fijngemaakt blokje Knorr Bouillon Vlees.
- Vul de tomaten met gehakt en schuif ze een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- Kook intussen de noedels in gezouten water met de bouillonblokjes, giet af en werk af met olijfolie.
- Warm intussen de tomatensaus op, breng op smaak met zout en peper en strooi er net voor het serveren de gescheurde basilicumblaadjes in.
- Serveer de tomaten op warme borden, nappeer de saus erlangs en serveer met de noedels.
