use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto met courgettes en gerookte zalm
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto met courgettes en gerookte zalm

Risotto met courgettes en gerookte zalm

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g Solo
  • 250 g ronde rijst voor risotto
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 blokjes Knorr Finesse visbouillon
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 ui
  • 2 kleine courgettes
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 sneetjes gerookte zalm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los de bouillonblokjes op in 1 liter warm water.
  2. Laat de gehakte ui zacht worden in de gesmolten Solo.
  3. Voeg de rijst toe en roer om tot deze glazig is.
  4. Voeg de droge witte wijn en een soeplepel bouillon toe.
  5. Voeg de in plakjes gesneden courgettes toe.
  6. Zorg ervoor dat de courgettes zo goed mogelijk in de bouillon zijn ondergedompeld.
  7. Zodra de rijst de vloeistof heeft opgenomen, giet je er een soeplepel bouillon over.
  8. Laat de rijst koken en wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen alvorens er nog een soeplepel bij te voegen.
  9. Blijf de rijst voortdurend omroeren.
  10. Wanneer de rijst gekookt is, voeg je er de parmezaan al roerend aan toe.
  11. Laat de sesamzaadjes aanbakken in een pan met antiaanbaklaag.
  12. Snijd de zalm in fijne repen.
  13. Schik het gerecht als volgt op de borden: een hoopje rijst met courgettes, de reepjes zalm, een lepel geroosterde sesamzaadjes en een beetje bieslook.
Op de borden kunnen nog parmezaankrullen worden toegevoegd. Versgeraspte parmezaan is de beste.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.