use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Koffie-granita

Gepost door Carte dOr

Gepost door Carte dOr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Koffie-granita
  • 8 bolletjes Carte d’Or vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 1.2 l sterke zwarte koffie
  • 240 g poedersuiker
  • 4 takjes munt
  1. Los de suiker op in de warme koffie en laat deze dan afkoelen.
  2. Giet de koude koffie in een vorm van 22 x 25 cm en bevries gedurende 40 minuten.
  3. Neem uit de diepvries en breek de ijskristallen met behulp van een vork.
  4. Plaats de granita terug in de vriezer gedurende 20 minuten.
  5. Neem uit de diepvries en roer nogmaals met een vork om de ijskristallen te breken.
  6. Herhaal totdat alle vloeistof bevroren is tot ijskristallen.
  7. Schep de granita in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot gebruik.
  8. Schep in 4 glazen een bolletje koffie-granita en een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs er bovenop.
  9. Herhaal dit.
  10. Versier met een takje munt en serveer onmiddellijk.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.