Recept 55***** (3 stemmen)

Kalfsrolletjes met Breydelspek, Grimbergenkaas en gepofte aardappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pof de aardappelen: Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in folie en zet in de oven (ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte en stevigheid van de aardappel).
  2. Maak de saus: Pel de rode ui en snipper hem fijn. Verhit een klontje Solo en doe er de rode ui en rozemarijn bij. Blus met het bier, voeg de bouillon toe en laat indikken tot een saus (of bind de saus eventueel wat bij).
  3. Maak de rolletjes: Leg het kalfsvlees op een houten plank, dek af met plasticfolie en sla het plat met een koekenpan of deegrol. Verdeel over elk lapje de plakjes spek, de kaas en wat blaadjes rozemarijn, rol op en bind vast met keukentouw. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de rolletjes rondom goudbruin. Je kan eventueel ook de rolletjes kort bruinbakken en verder laten garen in de oven (reken 10-15 minuten op 160-180°C).
  4. Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze overlangs in en verdeel er het plakje Grimbergenkaas over. Werk af met peper en zout. Zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten en licht gegratineerd is.
  5. Serveer de kalfsrolletjes met de vleessaus en een gepofte aardappel.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Monsterbaby op 08 juli 2015 om 12u42

Ik zie nergens de hoeveelheid bouillon staan of vergis ik me? Het is in ieder geval lekker en wil het maken, maar ik ken graag de hoeveelheden :-) Groetjes

Gepost door Solo op 13 juli 2015 om 10u37

Hey Monsterbaby, bedankt om dit op te merken! We hebben de correcte hoeveelheid toegevoegd in ons recept. Wij wensen jou nog veel kookplezier toe! ;)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie