Recept 35*** (6 stemmen)

Kalfsfilet met gevulde portobello's

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Schil de aardappels en snij in partjes en kook ze in 20 minuten beetgaar in gezouten water.
  3. Doe de gekookte aardappelen in een vuurvaste schotel en kruid met peper, zout, rozemarijnblaadjes en het fijngesneden teentje look. Overgiet met olijfolie en rooster ze zo’n 10 a 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
  4. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en bak de kalfsfilets in zo’n 10 minuten mooi rosé.
  5. Verwijder het steeltje van de champignons, borstel ze schoon en kruid ze. Verhit een eetlepel Solo in een pan en bak ze enkele minuten aan.
  6. Maak de groenten schoon. Snij de worteltjes, prei en boontjes in gelijke stukken van circa 2 à 3 cm. Doe ze, samen met de erwten, in een pot met koud water. Zet die pot op het vuur en breng het water aan de kook. Laat de groenten zo’n 5 minuten koken, giet af en koel af met stromend koud water. Dit heet blancheren. Blancheren is een goede techniek voor de bereiding van groenten, want zo behoud je vitaminen.
  7. Stoof de geblancheerde groenten nu in een eetlepel Solo en kruid met peper en zout.
  8. Vul de portobello's met de groenten en serveer dit samen met de aardappelen en het vlees.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door sjientje op 28 september 2015 om 16u46

wat zijn portobello's?

Gepost door sportyVeVa op 28 september 2015 om 19u41

een soort grote champignons je moet eens googlen :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie