Recept 55***** (3 stemmen)

Kabeljauwballetjes ‘cotonou'

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

marokkaans

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pocheer de geweekte vis gedurende 20 minuten in weinig water.
  2. Verdeel vervolgens in stukjes en snij de kabeljauw ook klein.
  3. Klop de eieren luchtig op.
  4. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe.
  5. Voeg nadien de melk in kleine scheutjes toe.
  6. Roer ten slotte het uitje, de knoflook en een mespuntje zwarte peper eronder.
  7. Voeg nu de vis toe en roer alles nog eens goed om.
  8. Als het mengsel te vochtig is, kan je er wat paneermeel bij doen.
  9. Laat de massa afkoelen.
  10. Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.
  11. Verhit de Solo en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  12. Werk af met peterselie en schijfjes citroen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 17 mei 2013 om 17u43

In dit recept wordt traditioneel gedroogde vis gebruikt. Maar niets belet je uiteraard om hiermee te experimenteren. Gerookte vis zoals makreel, zalm of heilbot kan best een lekker alternatief zijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?