use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Kabeljauwballetjes ‘cotonou'

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Kabeljauwballetjes ‘cotonou'
  • 250 g gedroogde vis (1 nacht in water geweekt)
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 1 kopje tarwebloem
  • 0.25 l melk
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zwarte peper
  • paneermeel
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  1. Pocheer de geweekte vis gedurende 20 minuten in weinig water.
  2. Verdeel vervolgens in stukjes en snij de kabeljauw ook klein.
  3. Klop de eieren luchtig op.
  4. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe.
  5. Voeg nadien de melk in kleine scheutjes toe.
  6. Roer ten slotte het uitje, de knoflook en een mespuntje zwarte peper eronder.
  7. Voeg nu de vis toe en roer alles nog eens goed om.
  8. Als het mengsel te vochtig is, kan je er wat paneermeel bij doen.
  9. Laat de massa afkoelen.
  10. Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.
  11. Verhit de Solo en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  12. Werk af met peterselie en schijfjes citroen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.