Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruide

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Was de paksoi onder koud stromend water, laat hem goed uitlekken en snijd hem in fijne reepjes.
  3. Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo vloeibaar in. Stoof de sjalot glazig en voeg de paksoireepjes toe. Laat in een drietal minuten beetgaar worden. Neem de pan van het vuur en houd de paksoi warm onder deksel.
  4. Verdeel de kabeljauw in 4 stukken en schik hem in een ovenschaal. Kruid de vis met peper en zout en overgiet hem met de visbouillon. Voeg een eetlepel Solo vloeibaar toe. Schuif de kabeljauw in de oven en laat hem een 15-tal minuten garen.
  5. Neem de vis uit de schaal en houd hem warm onder aluminiumfolie. Zeef de visbouillon in een pannetje en voeg de Solo Crèmefine Licht en de saffraan toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus op een zacht vuurtje tot 3/4 van het volume inkoken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  6. Hak de tuinkruiden fijn en roer ze door de zure room. Kruid met peper en zout.
  7. Dresseer de paksoi in diepe borden en schik er telkens een kabeljauwhaasje bovenop. Nappeer wat van de saffraansaus over de vis en werk af met een lepel van de zure room met tuinkruiden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?