Javanais van geitenkaas met belottaham en rode wijnazijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine.
  2. Warm de melk op met de geitenkaas en voeg hier 3 blaadjes gelatine aan toe.
  3. Even laten afkoelen en er de half opgeklopte room onderspatelen, direct uitstrijken tot ongeveer 1 cm dik en laten opstijven.
  4. De maple syrup aanlengen met 1 dl water, opwarmen en 3 blaadjes gelatine toevoegen.
  5. Stort dit uit over de geitenkaasbavarois.
  6. Wanneer alles koel is, snijd je rechthoekjes, evenals uit het vijgenbrood met dezelfde rechthoekige vorm.
  7. Stapel alles opeen en werk af met ham.
  8. De azijn met de suiker tot stroop reduceren en een streepje naast de javanais trekken als afwerking .

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 19 september 2008 om 13u26

De gebruikelijke verhouding is 25 g gelatine per liter room of melk. Drie blaadjes van 2 g zou dus voldoende moeten zijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?