voorgerecht
Slaatje van gevogeltelevertjes
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 0.5 liter witte wijn
- 400 g gevogeltelevertjes
- Solo
- zout
- 50 g waterkers
- 2 renetappels
- 2 eetlepels notenolie
- 1 scheutje porto
- peper
- 50 g verse spinazie
- 1 koffielepel mosterd Amora
- 10 walnoten (gepeld)
- 1 eetlepel balsamicoazij
- kaneelpoeder
- Breng de witte wijn aan de kook.
- Pocheer de levertjes 3 minuten. Lek uit.
- Bak de levertjes goudbruin in een pan met dikke bodem met Solo.
- Bak de levertjes tot ze à point zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Was de spinazie en waterkers en laat uitlekken.
- Snij de appels in kleine blokjes, bak ze in Solo en bestrooi bij het einde van het bakken met kaneel.
- Maak een vinaigrette met azijn, mosterd, port, notenolie, peper en zout.
- Schik de spinaziebladeren langs de randen van de kommetjes.
- Leg wat veldsla middenin en overgiet met een beetje vinaigrette.
- Schik de gebakken appels op de veldsla.
- Leg de gevogeltelevertjes in het midden van de kommetjes.
