Italiaanse burger met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Ontpit indien nodig de olijven en snij fijn. Meng de fijngesneden olijven en een halve teen geperste look met de mayonaise en laat rusten in de koelkast voor (minstens) een halfuur.
  2. Snijd 1/4e van de ajuin fijn en meng deze samen met de rest van de look onder het gehakt. Kruid naar smaak met peper, zout en italiaanse kruiden. Vorm hiermee twee hamburgers en bak deze hamburgers in olijfolie. Indien één zijde voldoende gebakken is, draai om en plaats 2 plakjes geitenkaas op elke hamburger. Bak verder tot de kaas voldoende gesmolten is en de hamburgers gaar zijn.
  3. Bak de rest van rode ajuin.
  4. Snij de ciabatta broodjes open en bak de binnenzijde kort in olijfolie. Smeer vervolgens de olijfmayonaise op de onderzijde en schik hierop de ajuin en (oven-) gedroogde tomaten (zie tip). Leg daarop de hamburger, rucola en ijsbergsla!
  5. Smakelijk!

Tip

Maak zelf je gedroogde tomaten! (Benodigdheden voor 2 personen: 1 tomaat) Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de tomaat in schijfjes en plaats de schijfjes op een bakplaat. Besprenkel met zout en olijfolie en plaats in de oven voor 1 uur. Besprenkel hierna met italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm,...) naar keuze en plaats voor nog 15 minuten in de oven.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?