Inktvisjes gevuld op Niçoise wijze

3 (3)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de inktvissen en snijd de tentakels in zeer fijne brunoise. Heb je deze niet? Reken dan enkele inktvissen meer voor de vulling en hak ze fijn.
  2. Laat ze met de versnipperde look in de Solo Light Vloeibaar stoven. Voeg er de wijn bij en laat inkoken.Breng op smaak met zout, piment en safraan, de in blokjes gesneden tomaten en de peterselie en laat 10 minuten garen.
  3. Vul de inktvisjes met het vaste deel van de tomatenbereiding.
  4. Verhit een beetje Solo Light Vloeibaar en laat de gevulde inktvisjes aan alle kanten kleuren.
  5. Giet er de saus van de tomatenbereiding bij en laat 15 minuten garen.

Tip

Dien op met een beetje platte peterselie en een basilicumvinaigrette.

Werk de borden af met een puree van paprika.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door free op 13 juli 2015 om 20u55

Inktvisjes hoeven GEEN 15 minuten op te staan NA het kleuren. Na het kleuren zijn ze bijna goed. Anders worden ze rubber.

Gepost door Solo op 17 juli 2015 om 13u16

De gaartijd van je inktvisjes hangt natuurlijk ook af van de grootte van de inktvisjes. Een gaartijd van 10 à 15 minuten is toch zeker nodig. Maar, inderdaad, als je ze te lang laat koken worden ze rubber, free. :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?