Het beste bakkersroom recept

Door je eigen banketbakkersroom te maken, zullen je zelfgemaakte éclairs en taarten nóg lekkerder smaken! Speel het klaar in amper 15 minuten.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Breng 3/4 van de melk aan de kook met de vanillestok uitgeschraapt. Meng ondertussen de 1/4 van de melk met de pudding poeder (vervangbaar door maïzena, pudding poeder is ook wel gekend als imperial vanille), eidooiers en suiker tot alles is opgelost. Als de melk kookt giet dan een klein beetje kokende melk op het mengsel om de eieren te laten wennen aan de temperatuur. Giet dan het mengsel voorzichtig bij de melk. Als je halfweg bent zou de melk al moeten ingedikt zijn. Giet verder tot alles erin is. Als alles erin is blijf dan nog ongeveer een minuutje doorkoken. ( Dit is om de smaak van de pudding poeder weg te krijgen.) Om de banketbakkersroom sneller te laten afkoelen raad ik aan om een bakplaat in plasticfolie te rollen en daar de banketbakkersroom op te gieten. Je kan de banketbakkersroom laten afkoelen op een koud oppervlakte bv. marmer( max. 2u laten staan om bacteriën productie te vermijden), of in de koelkast. De banketbakkersroom kan je nog lekkerder maken door er bv. halfopgeklopte room bij te voegen.( als je de room bij de banketbakkersroom zal geklopt hebben zal de room helemaal opgeklopt zijn zo voorkom je dus het overwerken van de room. HELP ik heb klonters in mijn banketbakkersroom !! Dit komt omdat je oftewel geen kokende melk bij het mengsel hebt gedaan of omdat je het mengsel veel te snel hebt toegevoegd. OPLOSSING: ga er met de mixer door of / en haal de banketbakkersroom door een zeef als hij nog warm heeft!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door annemiec_1 op 07 mei 2016 om 13u25

Heel lekker en makkelijk recept! wel echt zoet dus als je het iets minder zoet wil moet je er wat minder suiker bij doen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?