Ingrediënten voor 4 personen
- 4 aardappelen
- 1 blaadje laurier
- 1 flesje donker bier (bv. Leffe)
- 250 g gezouten spek, in stukjes
- 5 jeneverbessen
- 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Vlees, verkruimeld
- peper
- 400 g rundvlees, in blokjes
- 8 sjalotten
- 250 g spruitjes
- 1 l water
- 2 wortelen
Bereidingswijze
- Neem een grote stevige (gietijzeren) kookpot en bak het spek goudbruin.
- Haal het uit de pot en zet even apart.
- Bak het rundvlees in het spekvet aan alle kanten mooi bruin. Kruid met de bouillonblokjes en laat even meebakken. Blus met het water en laat een 1/2 uurtjes sudderen.
- Doe alle kruiden en groenten in de pot en schenk het bier erover.
- Laat nog 1 uurtjes zachtjes sudderen.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door geertboeda op 24 oktober 2016 om 17u45
goed idee met die spruitjes
Gepost door Solo op 25 oktober 2016 om 17u36
Hoi Geert, bedankt voor jouw compliment. :) Laat dit heerlijk herfststoofpotje je nog smaken. Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?