use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie

Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g hutspotgroenten
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 2 groene appels
  • 2 sneetjes brood
  • 300 g rundergehakt
  • kaneel
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 7 - 8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroenten 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat heel goed uitlekken.
  2. Hak de peterselie fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd het brood in kleine stukjes.
  3. Meng in een kom het gehakt met de hutspotgroenten, de stukjes appel, de stukjes brood, 0.5 theelepel peper, wat zout, 2 theelepels kaneel en de peterselie. Kneed goed door.
  4. Vet een cakevorm van ca. 1 l in met wat Solo Vloeibaar. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en laat daarbij een deel van het deeg over de vorm hangen. Schep het gehakt-broodmengsel in de vorm en dek de vulling af met het overhangende deeg. Prik er met een puntig mesje 4 grote gaten in zodat ‘stoom’ kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat vloeibare margarine.
  5. Bak de gehakt-worteltjestaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat even rusten in de vorm. Snijd de taart in plakken en verdeel over 4 borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.