Recept 55***** (1 stem)

Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Boerenkost

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroenten 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat heel goed uitlekken.
  2. Hak de peterselie fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd het brood in kleine stukjes.
  3. Meng in een kom het gehakt met de hutspotgroenten, de stukjes appel, de stukjes brood, 0.5 theelepel peper, wat zout, 2 theelepels kaneel en de peterselie. Kneed goed door.
  4. Vet een cakevorm van ca. 1 l in met wat Solo Vloeibaar. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en laat daarbij een deel van het deeg over de vorm hangen. Schep het gehakt-broodmengsel in de vorm en dek de vulling af met het overhangende deeg. Prik er met een puntig mesje 4 grote gaten in zodat ‘stoom’ kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat vloeibare margarine.
  5. Bak de gehakt-worteltjestaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat even rusten in de vorm. Snijd de taart in plakken en verdeel over 4 borden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie