use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broccolitaart van filodeeg met krielaardappeltjes en ham
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broccolitaart van filodeeg met krielaardappeltjes en ham

Broccolitaart van filodeeg met krielaardappeltjes en ham

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 4 sneetjes brood
  • 4 eieren
  • 4 el kookroom
  • 350 g voorgekookte krielaardappeltjes
  • 150 g hamreepjes
  • 1 pakje (10 vellen) filodeeg (diepvries, ontdooid)
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van ca. 20 cm Ø in met wat Solo Vloeibaar.
  3. Snijd het brood in kleine stukjes.
  4. Klop in een kom de eieren met de Kookroom, wat peper en zout los.
  5. Meng de goed uitgelekte broccoli met de stukjes brood, de krielaardappeltjes, de hamreepjes en het eimengsel goed door elkaar.
  6. Bestrijk elk filodeegvel met wat Solo Vloeibaar en leg de vellen direct in de springvorm, zodat de hele vorm bedekt is en het deeg een stukje over de rand valt. Vul de vorm met het broccolimengsel. Strooi de kaas erover. Vouw het over de rand hangende deeg een stukje terug op de vulling.
  7. Bak de hartige taart in de hete oven ca. 15 minuten. Dek de taart af met aluminiumfolie en laat in de oven nog ca. 15 minuten gaar en goudbruin worden.
  8. Verdeel de taart in 4-8 punten en verdeel die over 4 borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.