Recept 45**** (13 stemmen)

Hapje van bladerdeeg met Haspengouwse peer en Brugge Blomme

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapje

tijd
45 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg open en snijd het in gelijke rechthoeken. Leg ze op de bakplaat en bak het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de peren in de lengte overlangs, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en stoof de peer erin aan. Snijd de kaas in plakjes en leg steeds een plakje kaas afgewisseld met een plakje gestoofde peer op het bladerdeeg.
  4. Zet terug in de oven tot de kaas is gesmolten. Werk af met wat vloeibare honing en bestrooi met wat verse tijmblaadjes en gehakte walnoten.
Tip

Tip: Karameliseer de noten eventueel in een pan met wat honing voor wat extra ‘crunch’.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door elmo1990 op 30 januari 2015 om 09u41

Heel lekker :) Je kan ook in het midden het bladerdeeg wat inprikken met een vork. Als je overal op 1 cm van de rand blijft, vormt het bladerdeeg zelf een kuipje.

Gepost door Solo op 30 januari 2015 om 12u10

Dankjewel voor de tip!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?