Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak bladerdeeg
-
- 1 stukje Brugse Blomme
- 2 peren
- vloeibare honing
- walnoten
- takjes verse tijm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg open en snijd het in gelijke rechthoeken. Leg ze op de bakplaat en bak het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de peren in de lengte overlangs, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en stoof de peer erin aan. Snijd de kaas in plakjes en leg steeds een plakje kaas afgewisseld met een plakje gestoofde peer op het bladerdeeg.
- Zet terug in de oven tot de kaas is gesmolten. Werk af met wat vloeibare honing en bestrooi met wat verse tijmblaadjes en gehakte walnoten.
Tip
Tip: Karameliseer de noten eventueel in een pan met wat honing voor wat extra ‘crunch’.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door elmo1990 op 30 januari 2015 om 10u41
Heel lekker :) Je kan ook in het midden het bladerdeeg wat inprikken met een vork. Als je overal op 1 cm van de rand blijft, vormt het bladerdeeg zelf een kuipje.
Gepost door Solo op 30 januari 2015 om 13u10
Dankjewel voor de tip!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?