Recept 35*** (14 stemmen)

Halloween-taart met appelen en pompoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Halloween recepten

tijd
135 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 170°C
  2. Leg de rozijnen in een bodempje water en laat ze even opzwellen.
  3. Schil de appelen en de pompoenen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Voeg er 250 gram suiker, de kaneel, het citroensap en de rozijnen aan toe. Meng alles goed en laat een halfuurtje marineren.
  4. Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  5. Voeg de Solo, de rest van de suiker, 2 eidooiers, 2 eetlepels koud water en een snuifje zout toe.
  6. Meng alles tot een mooi glad deeg en laat een kwartiertje rusten in de koelkast.
  7. Borstel de springvorm in met wat Solo Vloeibaar.
  8. Rol ¾ van het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 3 mm dik, groot genoeg om er de bodem en de wand van de springvorm mee te bedekken. Duw het teveel aan deeg gelijk met de rand of snijd het af.
  9. Doe de appel-pompoenmassa in de vorm. Zorg ervoor dat de massa goed verdeeld is en druk ze lichtjes aan.
  10. Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek en snijd er reepjes van. Beleg de massa in rastervorm met de deegreepjes, druk ze vast op de rand van de deegbodem en bestrijk de bovenkant van het deeg met eigeel. Zo krijgt je gebak een mooie goudbruine kleur.
  11. Bak de taart 45 minuten in de oven.
  12. Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen in de vorm.
  13. Open de springvorm, bestrooi de taart met wat poedersuiker en laat het smaken!

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Solo op 15 november 2013 om 12u20

Het vochtgehalte van de vulling kan sterk afhankelijk zijn van de soort appels en pompoen die je gebruikt. Laten uitlekken kan een mogelijke oplossing zijn. Je kan ook je deeg 'blind' bakken. Vul hiervoor de taartbodem met gedroogde spliterwten en bak die een tiental minuutjes in de oven op 170 graden. Giet daarna de erwten in een kom en laat ze afkoelen (je kan ze altijd hergebruiken). Bedek daarna de taartbodem met de appel-pompoenvulling en bak de taart af zoals aangegeven in het recept. Wat het zout betreft is er inderdaad een zetfout in het recept geslopen. Dat moet 4 gram zijn. Onze excuses, we passen het zo snel mogelijk aan. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie