Recept 35*** (14 stemmen)

Halloween-taart met appelen en pompoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Halloween recepten

tijd
135 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de rozijnen in een bodem water zodat ze kunnen opzwellen.
  2. Schil de appelen en de pompoenen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Voeg er 250g suiker, de kaneel, het citroensap en de rozijnen aan toe.
  3. Laat dit ongeveer 1 uur marineren.
  4. Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  5. Voeg Solo, de rest van de suiker,2 eierdooiers, zout en water toe.
  6. Meng dit alles tot er een mooi glad deeg ontstaat.
  7. Laat dit 20 minuten rusten in de koelkast.
  8. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en snij er een ronde plak uit om de bodem van een ronde springvorm mee te bedekken.
  9. Snij vervolgens een reep van 5 cm breed uit het deeg en bedek daarmee de ring van de taartvorm.
  10. Doe de appel-pompoenmassa in de vorm.
  11. Zorg ervoor dat de massa goed is verdeeld en druk ze lichtjes aan.
  12. Beleg de massa met dunne reepjes deeg en smeer de bovenkant van het deeg in met eigeel om na het bakken een mooie kleur te bekomen.
  13. Bak de taart 45 minuten in een oven op 170 °C.
  14. Neem de taart uit de oven en laat eerst even afkoelen.
  15. Open de springvorm en bestrooi de taart met poedersuiker.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Solo op 15 november 2013 om 12u20

Het vochtgehalte van de vulling kan sterk afhankelijk zijn van de soort appels en pompoen die je gebruikt. Laten uitlekken kan een mogelijke oplossing zijn. Je kan ook je deeg 'blind' bakken. Vul hiervoor de taartbodem met gedroogde spliterwten en bak die een tiental minuutjes in de oven op 170 graden. Giet daarna de erwten in een kom en laat ze afkoelen (je kan ze altijd hergebruiken). Bedek daarna de taartbodem met de appel-pompoenvulling en bak de taart af zoals aangegeven in het recept. Wat het zout betreft is er inderdaad een zetfout in het recept geslopen. Dat moet 4 gram zijn. Onze excuses, we passen het zo snel mogelijk aan. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie