afternoon tea
Halloween-taart met appelen en pompoen
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 150 g rozijnen
- 1 kg appelen
- 1 kg pompoen (vb. Jonagold)
- 260 g suiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- sap van 1 citroen
- 430 g bloem
- 360 g Solo Patisserie
- 3 eierdooiers
- 4 g zout
- 2 eetlepels koud water
- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- • Extra nodig: Springvorm van 18 cm
- Verwarm je oven voor op 170°C
- Leg de rozijnen in een bodempje water en laat ze even opzwellen.
- Schil de appelen en de pompoenen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Voeg er 250 gram suiker, de kaneel, het citroensap en de rozijnen aan toe. Meng alles goed en laat een halfuurtje marineren.
- Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg de Solo, de rest van de suiker, 2 eidooiers, 2 eetlepels koud water en een snuifje zout toe.
- Meng alles tot een mooi glad deeg en laat een kwartiertje rusten in de koelkast.
- Borstel de springvorm in met wat Solo Vloeibaar.
- Rol ¾ van het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 3 mm dik, groot genoeg om er de bodem en de wand van de springvorm mee te bedekken. Duw het teveel aan deeg gelijk met de rand of snijd het af.
- Doe de appel-pompoenmassa in de vorm. Zorg ervoor dat de massa goed verdeeld is en druk ze lichtjes aan.
- Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek en snijd er reepjes van. Beleg de massa in rastervorm met de deegreepjes, druk ze vast op de rand van de deegbodem en bestrijk de bovenkant van het deeg met eigeel. Zo krijgt je gebak een mooie goudbruine kleur.
- Bak de taart 45 minuten in de oven.
- Neem de taart uit de oven en laat even afkoelen in de vorm.
- Open de springvorm, bestrooi de taart met wat poedersuiker en laat het smaken!
