use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kaastaart met mascarpone
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kaastaart met mascarpone

Kaastaart met mascarpone

Heb jij al eens kaastaart met mascarpone gemaakt? Dan weet je vast hoe ongelooflijk lekker dit is. Een originele manier om je kaastaart te pimpen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • 50 g vanille puddingpoeder
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g magere plattekaas
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 mini-banaantjes
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de Solo romig, meng er de poedersuiker door en klop er 1 ei onder. Voeg de bloem toe en meng met de vingers tot je een kruimelig deeg bekomt. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  2. Strijk een springvorm van 24 cm diameter in met Solo vloeibaar en bekleed met het uitgerolde deeg.
  3. Prik enkele gaatjes in de bodem en zet terug in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Meng het puddingpoeder met de kristalsuiker.
  6. Roer er de plattekaas, de mascarpone en de eierdooiers door.
  7. Voeg de room toe.
  8. Klop de eiwitten tot schuim met de vanillesuiker.
  9. Spatel het schuim door het kaasbeslag.
  10. Pel en halveer de banaantjes, wentel ze door wat suiker en schik ze op de taartbodem.
  11. Stort er het kaasbeslag op en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  12. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.
Versier met fruit dat je met eiwit en fijne parelsuiker hebt ingesmeerd.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.