Gevulde kruidenpannenkoeken met ananasmoes

Gevulde kruidenpannenkoeken met een vulling van ananas zijn niet alleen origineel, maar ook bliksemsnel klaar te maken. In nog geen halfuurtje staan ze op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snij de ananas in stukjes. Doe samen met de siroop en het water in een potje. Laat gedurende 20 minuten stoven tot een compote is ontstaan. Hou apart.
  2. 2 Meng in een kom de eieren, de eierdooiers, zout en suiker. Klop met de garde tot het mengsel wit wordt. Voeg dan beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Leng vervolgens aan met de melk. Zeef het deeg. Laat minstens een halfuur rusten. Voeg voor het bakken de kaneel en de gember toe.
  3. 3 Bak met dit deeg dunne pannenkoekjes in een pannetje met antikleeflaag en een beetje Solo.
  4. 4 Warm de ananasmoes even op. Bestrijk de pannenkoeken met moes en rol ze op. Werk eventueel af met wat fijngehakte munt.

Tip

Gebruik voor de afwerking muntblaadjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door dominique_1 op 03 februari 2011 om 00u01

Omdat het vandaag Lichtmis is heb ik dit recept klaargemaakt. De toevoeging van kaneel- en gemberpoeder is echt een vondst. Ik heb wel maar een dikke snuif van elk gebruikt onder het motto 'bijvoegen kan altijd'. Ik heb ze geserveerd met huisgemaakte confituur van ananas en abrikozen. Super lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?