Recept 35*** (2 stemmen)

Gestoomde roodbaars met peren in vanille

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

vis

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de Conference-peren en snij ze in kwartjes.
  2. Snij de stokjes vanille in de lengte door en leg die met de zaadjes naar beneden in een pan met Solo.
  3. Het aroma van de vanille komt onmiddellijk vrij.
  4. Voeg de peren toe en laat zachtjes aanbraden.
  5. Neem daarna de peren uit de pan en blus de Solo met de balsamicoazijn.
  6. Laat dit intrekken en voeg de mascarpone toe.
  7. Om de roodbaarsfilets te stomen, giet je wat water, een snuifje grof zeezout, de citroenmelisse, de takjes munt en een halve citroen in een kookpot.
  8. dit eerst 10 minuten pruttelen.
  9. Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout en leg hem in een stoommandje op een bedje van het groen van de pijpajuinen.
  10. Leg op de vis het geplette wit van de pijpajuinen, samen met 2 verse laurierblaadjes en een scheutje olijfolie.
  11. Plaats nu het stoommandje in de pot en sluit goed af.
  12. Kook ondertussen de aardappelen.
  13. Neem de vis uit het mandje wanneer hij gaar is en leg hem op een warm bord.
  14. Serveer met de peren in vanillesaus en een gekookte aardappel.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie