use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gestoomde roodbaars met peren in vanille
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gestoomde roodbaars met peren in vanille

Gestoomde roodbaars met peren in vanille

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 Conference-peren
  • 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels Solo
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels mascarpone
  • 600 g roodbaarsfilets
  • grof zeezout
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 2 takjes munt
  • 0.5 citroen
  • peper
  • bosje pijpajuin
  • 2 laurierblaasjes
  • bertolli extra vergine
  • 4 aardappelen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de Conference-peren en snij ze in kwartjes.
  2. Snij de stokjes vanille in de lengte door en leg die met de zaadjes naar beneden in een pan met Solo.
  3. Het aroma van de vanille komt onmiddellijk vrij.
  4. Voeg de peren toe en laat zachtjes aanbraden.
  5. Neem daarna de peren uit de pan en blus de Solo met de balsamicoazijn.
  6. Laat dit intrekken en voeg de mascarpone toe.
  7. Om de roodbaarsfilets te stomen, giet je wat water, een snuifje grof zeezout, de citroenmelisse, de takjes munt en een halve citroen in een kookpot.
  8. dit eerst 10 minuten pruttelen.
  9. Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout en leg hem in een stoommandje op een bedje van het groen van de pijpajuinen.
  10. Leg op de vis het geplette wit van de pijpajuinen, samen met 2 verse laurierblaadjes en een scheutje olijfolie.
  11. Plaats nu het stoommandje in de pot en sluit goed af.
  12. Kook ondertussen de aardappelen.
  13. Neem de vis uit het mandje wanneer hij gaar is en leg hem op een warm bord.
  14. Serveer met de peren in vanillesaus en een gekookte aardappel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.