Recept 35*** (10 stemmen)

Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lamsvlees recepten

tijd
75 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng in een pannetje de munt, water en suiker. Laat afkoelen en voeg de azijn toe.
  3. Prik de lamsbout willekeurig in met een scherpe mespunt en maak zo sneetjes van 2 cm diep en 2 cm lang. Wrijf het vlees lichtjes in met citroensap en maak met een scherp mes een insnijding van 10 tot 12 cm langs het bot, van boven naar beneden.
  4. Plet de rozemarijn en het zout in een mortier en vijzel of in een food processor.
  5. Voeg de look en de Solo toe en blijf roeren. Wrijf het mengsel over het lamsvlees en duw het in de spleetjes. Kruid de lamsbout met zout en besprenkel met rozemarijn.
  6. Schui het vlees in de oven. Bak 25 minuten en giet er dan de muntsaus over .
  7. Dek het lam af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten, het vlees moet nog licht roze zijn.
  8. Neem uit de oven en laat afgedekt nog 15 minuten rusten.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie