use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Runderhaas met béarnaisesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Runderhaas met béarnaisesaus

Runderhaas met béarnaisesaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 0.5 el grof zeezout
  • 50 g Solo Margarine
  • 500 g runderhaas (heel stuk)
  • aluminiumfolie
  • Voor de béarnaisesaus:
  • 1 klein sjalotje
  • 25 ml dragonazijn
  • 25 ml witte wijn
  • zout
  • 0.5 el peperkorrels
  • 250 g roomboter
  • 3 eidooiers
  • witte peper
  • citroensap
  • 1 à 2 takjes kervel
  • 1 takje dragon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Stamp met een vijzel een halve eetlepel peperkorrels met het grove zout fijn. Strooi dit mengsel over het werkblad en rol het vlees erdoor.
  2. Verhit de margarine in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Leg het in een schaal of op de bakplaat en braad het vlees ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
Bereiding
  1. Haal het vlees uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het een half uur rusten. Snijd het vlees aan tafel in sneetjes en serveer de béarnaisesaus apart erbij.
  2. Béarnaisesaus:
  3. Pel en snipper de sjalot. Breng in een pannetje de azijn, wijn, sjalot, het zout en de peperkorrels aan de kook en laat het inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zeef het vocht en laat het afkoelen.
  4. Smelt de boter. Doe de eidooiers met het ingekookte vocht in een kom en zet die in een iets kleinere pan met een laagje kokend water (au bain marie), zo dat de bodem van de kom het water net niet raakt. Klop het mengsel tot een romige, gladde massa.
  5. Voeg langzaam en al kloppend de gesmolten margarine toe en haal de kom van het vuur. Breng de saus verder op smaak met peper en citroensap. Hak de blaadjes van de verse kruiden fijn en meng ze door de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.