use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gefrituurde scampiballetjes met zoete sojadip en wokgroenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gefrituurde scampiballetjes met zoete sojadip en wokgroenten

Gefrituurde scampiballetjes met zoete sojadip en wokgroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 250 g basmatirijst
  • 1 stukje verse gember van 3 cm
  • 0.5 limoen
  • 1 chilipepertje
  • 1 sjalot
  • 1 stengel citroengras
  • 1 handvol verse koriander
  • 450 g gepelde scampi’s
  • Solo Frituurolie
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 500 g gemengde wokgroenten
  • 2 el maïszetmeel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de gembersiroop en de sojasaus tot een dipsausje.
  2. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking en hou apart.
  3. Schil de gember. Pers de halve limoen. Verwijder de zaadlijsten van het
  4. chilipepertje en snij het grof. Pel de sjalot en snij hem in ringen. Snipper het citroengras fijn. Pluk de koriander. Doe alles in een blender en mix tot een kruidenpasta. Heb je geen blender in huis? Snijd dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk op een snijplank een vlijmscherp mes, tot je een kruidenpasta krijgt.
  5. Verwijder indien nodig het darmkanaal van de scampi’s (het zwarte ‘draadje’ dat aan de rugzijde zit). Voeg ze toe aan de kruidenpasta in de blender en mix alles tot een homogeen geheel. Als je geen blender hebt, kan je de scampi’s ook met een vlijmscherp mes heel fijn snijden. Roer dan de kruidenpasta achteraf door het scampivlees tot je een mooie homogene massa krijgt.
  6. Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot. Verwarm de Solo frituurolie tot 180° in de friteuse.
  7. Rol de scampiballetjes. Maak je handen vochtig en rol langwerpige balletjes van een drietal centimeter lang. Pocheer ze 2 minuten in het kokende water. Haal de balletjes met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  8. Verhit de Solo vloeibaar in een wokpan en roerbak er de wokgroentjes beetgaar in. Voeg de basmatirijst toe en laat kort meebakken. Houd warm.
  9. Doe 2 eetlepels maïszetmeel in een kom. Wentel hier de scampiballetjes door en bak ze in ongeveer 2 minuten goudbruin in de friteuse. Serveer de gefrituurde scampiballetjes met een royale portie wokgroenten en geef er de zoete dipsaus in een apart schaaltje bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.