koken met kinderen
Gebakken visfilet met milde currygroenten en kokos
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 25 g geschaafde amandelen
- 4 el Solo Vloeibaar
- 600 g voorgekookte aardappelpartjes
- 600 g (Thaise) roerbakgroenten
- 1 el milde kerriepoeder
- 1 dl mango-sinaasappelsap
- 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk
- 500 g (wit)visfilet of zalm
- Rooster de amandelen in een droge pan al roerend lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de aardappelpartjes 5 minuten. Voeg de groenten, ¾ eetlepel kerrie en zout naar smaak toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg het sap en de kokosmelk toe en laat de 'curry' 7 minuten pruttelen.
- Bestrooi ondertussen de visfilets aan beide kanten met wat zout en een klein beetje kerrie.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en bak de visfilets om en om bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Leg de visfilets op 4 borden, schep de curry er half op en half naast en strooi de amandelen erover.
