voorgerecht
Tempura met scampi
Tempura is stukjes groenten, vis of vlees die gehuld worden in een luchtig deegjasje dat daarna goudgeel wordt afgebakken in hete olie.
Voor de beste tempura gebruik je ijskoud water bij de bereiding.
Tempura is stukjes groenten, vis of vlees die gehuld worden in een luchtig deegjasje dat daarna goudgeel wordt afgebakken in hete olie.
Voor de beste tempura gebruik je ijskoud water bij de bereiding.
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 broccoli
- 12 scampi's
- 12 lente-uitjes
- 120 gram Maïzena Plus
- 1 ei
- 170 ml ijskoud water
- frituurolie
Voorbereiding
- Schil de wortel en snijd hem in dunne, schuine plakken. Was en snijd de courgette in schijfjes.
- Pel de scampi's en maak een inkeping aan de rug zodat je het zwarte draadje er kan uittrekken.
- Was de broccoli en verdeel in roosjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes van ongeveer 5 cm.
Bereiding
- Verwarm de frituurolie tot 190°C.
- Doe de Maïzena Plus met wat zout in een kom, breek er een ei boven en klop er met de garde ijskoud water door zodat je een lopend beslag krijgt.
- Dompel eerst de wortelplakjes in het beslag en bak ze goudgeel in de frituurolie. Bak er niet teveel tegelijk en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de broccoli, de lente-uitjes, de scampi's en als laatste de courgette.
- Serveer de tempura op mooie borden en geef er in aparte kommetjes wat soja- en chilisaus bij.
