use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tempura met scampi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tempura met scampi

Tempura met scampi

Tempura is stukjes groenten, vis of vlees die gehuld worden in een luchtig deegjasje dat daarna goudgeel wordt afgebakken in hete olie.

Voor de beste tempura gebruik je ijskoud water bij de bereiding.

Tempura is stukjes groenten, vis of vlees die gehuld worden in een luchtig deegjasje dat daarna goudgeel wordt afgebakken in hete olie.

Voor de beste tempura gebruik je ijskoud water bij de bereiding.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 12 scampi's
  • 12 lente-uitjes
  • 120 gram Maïzena Plus
  • 1 ei
  • 170 ml ijskoud water
  • frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Schil de wortel en snijd hem in dunne, schuine plakken. Was en snijd de courgette in schijfjes.
  2. Pel de scampi's en maak een inkeping aan de rug zodat je het zwarte draadje er kan uittrekken.
  3. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes van ongeveer 5 cm.
Bereiding
  1. Verwarm de frituurolie tot 190°C.
  2. Doe de Maïzena Plus met wat zout in een kom, breek er een ei boven en klop er met de garde ijskoud water door zodat je een lopend beslag krijgt.
  3. Dompel eerst de wortelplakjes in het beslag en bak ze goudgeel in de frituurolie. Bak er niet teveel tegelijk en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de broccoli, de lente-uitjes, de scampi's en als laatste de courgette.
  4. Serveer de tempura op mooie borden en geef er in aparte kommetjes wat soja- en chilisaus bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.