Recept 35*** (3 stemmen)

Gebraden varkensribstuk met tijm en rozemarijn

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
120 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg het vlees ten minste 1 uur uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Kerf de velkant van het ribstuk met een scherp mes ruitvormig in. Wrijf het vlees in met de kruiden en fijngehakte knoflook. Bestrooi ruim met zout en peper.
  3. Braad het vlees rondom aan in de hete olie totdat het mooi gekleurd is. Leg het ribstuk dan met de velkant naar boven in een braadslee of op een bakplaat. Knijp hier en daar een kneepje vloeibare margarine op het vlees en laat het in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar worden.
  4. Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten op een lauw-warme plaats (bijvoorbeeld in de buurt van de verwarming).
  5. Snijd het vlees na het rusten in mooie koteletten (karbonades).

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie