Gebraden kip met tijm en oregano, aardappelen en ajuin

Gebraden kip met tijm en oregano, dat smaakt op elk moment! Bovendien heb je er amper werk aan: je hoeft alleen maar te wachten tot de kip uit de oven kan.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Steek de takjes tijm en de 6 lookteentjes in de buikholte van de kip. Meng het zout, de peper, de tijm en de oregano met de olijfolie. Bestrijk de kip met de helft van de gearomatiseerde olie en vermeng de aardappelen, de ajuin en 8 lookteentjes met de andere helft. Leg de kip in een grote braadschotel en schik er de aardappelen, de in stukken gesneden ajuin en de lookteentjes rond. Laat ongeveer 30 minuten in de oven braden. Bescherm de kip tegen aanbranden: bedek ze met aluminiumfolie. Laat 30 minuten verder braden. Wikkel de kip na het braden in aluminiumfolie en laat ze 10 min. rusten. Snij de kip in stukken, schik er de aardappelen en de ajuin rond en dien ze op.

Tip

Wil je weten of je gebraden kip met tijm en oregano gaar is? Prik er even in met een vork: komt er helder sap uit, dan is ze klaar.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door pollewieter op 17 maart 2015 om 14u08

het is toch even zoeken op de nieuwe site, maar ja even aanpassen en dan lukt ook dat wel. Bedankt voor de telkenmale fijne recepten die ik toegestuurd krijg, nog veel succes verder.

Gepost door Solo op 24 maart 2015 om 16u24

Heel erg bedankt Pollewieter. Geef maar een seintje als je ergens problemen mee ondervindt! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?