Gebraden kip met tijm en oregano, aardappelen en ajuin

25 (25)
90 min
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Steek de takjes tijm en de 6 lookteentjes in de buikholte van de kip. Meng het zout, de peper, de tijm en de oregano met de olijfolie. Bestrijk de kip met de helft van de gearomatiseerde olie en vermeng de aardappelen, de ajuin en 8 lookteentjes met de andere helft. Leg de kip in een grote braadschotel en schik er de aardappelen, de in stukken gesneden ajuin en de lookteentjes rond. Laat ongeveer 30 minuten in de oven braden. Bescherm de kip tegen aanbranden: bedek ze met aluminiumfolie. Laat 30 minuten verder braden. Wikkel de kip na het braden in aluminiumfolie en laat ze 10 min. rusten. Snij de kip in stukken, schik er de aardappelen en de ajuin rond en dien ze op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door pollewieter op 17 maart 2015 om 13u08

het is toch even zoeken op de nieuwe site, maar ja even aanpassen en dan lukt ook dat wel. Bedankt voor de telkenmale fijne recepten die ik toegestuurd krijg, nog veel succes verder.

Gepost door Solo op 24 maart 2015 om 15u24

Heel erg bedankt Pollewieter. Geef maar een seintje als je ergens problemen mee ondervindt! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?