use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes en een kruidige paprikacoulis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes en een kruidige paprikacoulis

Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes en een kruidige paprikacoulis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • zout
  • 100 g Solo
  • 800 g zeeduivel
  • 1 eiwit (losgeklopt)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 venkelknollen
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 2.5 dl visfumet
  • 1 tak selder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
  1. Was de paprika. Verwijder de zaadjes en snij met schil in stukjes. Reinig de sjalotjes, selder en wortel en snij ze grof. Voeg een gepeld teentje look toe.
  2. Stoof alle groenten aan in Solo. Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig met witte wijn en visfumet. Laat ongeveer een half uur langzaam sudderen. Kruid met peper en zout. Mix en zeef.
  3. Ontvel en ontvlies de zeeduivel, maar snij de vis niet van de graat.
  4. Verdeel in porties en bestrijk de bovenkant met losgeklopt eiwit en druk die kant in de sesamzaadjes.
  5. Kruid de vis, laat aankleuren in Solo, en laat verder garen in de oven.
  6. Snij de venkel in heel fijne reepjes. Stoof gaar in een nootje Solo op een zacht vuurtje. Voeg peper en zout toe.
  7. Schik een bedje venkel op de borden, leg daarop de vis en lepel er de saus rond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.