Recept 35*** (18 stemmen)

Gebakken sint-jakobsnoten in een emulsie van bloemkool

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Feest voor visliefhebbers

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Emulsie van bloemkool
  2. Pel en snij de sjalot. Bak ze eventjes in een beetje Solo Vloeibaar in een steelpan. Voeg er ½ bloemkool in grote roosjes en de gehakte tijm aan toe en laat 10 minuten smelten tot je een compote verkrijgt.
  3. Voeg er de gevogeltefond aan toe en bedek alles met water. Kook ongeveer 20 minuten, mix met een staafmixer of keukenrobot en kruid af.
  4. Vinaigrette van rode biet
  5. Kook de biet ongeveer 1 uur. Snij ze in kleine dobbelsteentjes en voeg er de olijfolie, de gehakte bieslook en de peper en het zout aan toe.
  6. Snij het brood heel fi jn, zoals op de foto, en gril het even in de oven.
  7. Bak de sint-jakobsnoten met een eetlepel Solo Vloeibaar zeer kort aan elke kant om ze te kleuren.
  8. Leg de gebakken sint-jakobsnoten op de emulsie van bloemkool en schenk er nog een streepje vinaigrette rond. Werk af met het brood.
Tip

• Koop verse sint-jakobsnoten. Laat er 20 minuten een fijne straal water over stromen, zodat het vlees vaster wordt. Bak ze net voor het opdienen. Schroei ze op een hevig vuur snel dicht (7 seconden aan elke kant) in een klein beetje Solo Vloeibaar. Zo blijft het binnenste rauw.
• Gevogeltefond vind je gemakkelijk in bokaal in de supermarkt.

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door Solo op 17 december 2012 om 11u36

Dank je wel voor de tips Monique!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie