use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tartaar van roze tonijn met chips van violette-aardappelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tartaar van roze tonijn met chips van violette-aardappelen

Tartaar van roze tonijn met chips van violette-aardappelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g verse roze tonijn (of geelvintonijn)
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje kervel
  • bieslook
  • 1 takje platte peterselie
  • 100 g knolselder
  • Solo Vloeibaar
  • 2 violette-aardappelen
  • Solo Frituurvet

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Tartaar van roze tonijn met verse kruiden:
  2. Haal de verse tonijn uit de koelkast. Hak de tonijn fijn met je mes, doe ze in een kom en voeg er het sap van een limoen en de olijfolie aan toe. Kruid af met peper en zout.
  3. Was alle verse kruiden, laat ze even drogen, snipper ze fijn en voeg ze toe aan de tonijn. Meng alles goed en laat even marineren in de koelkast.
  4. Blokjes knolselder:
  5. Snij de knolselder in fijne blokjes en kook deze kort gaar in kokend gezouten water.
  6. Droog ze en bak ze kort in een pan met een beetje Solo Vloeibaar. Deze dienen als garnituur op je bord. Kruid ze met een beetje peper en zout en een lekje olijfolie.
  7. Chips van violette-aardappelen:
  8. Schil de violette-aardappelen en snij ze met een mandoline of dunschiller in hele fijne plakjes.
  9. Bak ze in het frituurvet op 150°C tot krokante chips.
Serveer de tonijn in een ring, strooi er de blokjes knolselder rond en werk de tartaar af met enkele chips.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.