use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten en vijgen uit de oven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten en vijgen uit de oven

Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten en vijgen uit de oven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl wildfond
  • 2 eetlepels Solo
  • 4 eetlepels tafelsuiker
  • 1 dl light room
  • zout
  • 800 g everzwijnfilet
  • peper
  • 8 kastanjes (voorgekookt)
  • 4 aardappelen
  • 4 vijgen (verse)
  • 100 g walnoten (gehakt)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de aardappelen en kook ze in gezouten water zonder ze te schillen.
  2. Snij de aardappel aan de bovenzijde voorzichtig open en haal er zoveel mogelijk ‘pulp' uit.
  3. Meng de aardappelpulp met de geplette kastanjes en de light room en breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel.
  5. Halveer de vijgen en strooi er suiker over.
  6. Zet ongeveer 15 minuten in een oven van 190° C.
  7. Snij de everzwijnfilet in kleine schijven van gelijke dikte.
  8. Bak het vlees in de Solo (in een pan die ook in de oven mag). Strooi er de noten over en zet kort in de oven.
  9. Haal het vlees uit de pan. Blus de pan met de rode wijn, laat kort inkoken en voeg de fond toe.
  10. Laat alles inkoken tot een lichtgebonden saus en controleer of de saus goed gekruid is.
  11. Warm intussen de gevulde aardappel op. Schik het vlees op voorverwarmde borden, leg er de vijgen en de aardappel naast en overgiet met de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.