Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de garnalen, houd koppen en karkas bij.
  2. Warm de melk op met de koppen en de kakassen en laat dit een 10 tal min. zachtjes trekken. Zeef de melk en houd warm. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water.
  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg er al roerend de bloem aan toe (=roux), onder voortdurend roeren even laten opwarmen om bloemsmaak te verwijderen. Voeg al roerend met een klopper de warme melk toe, laat al roerend, om aanzetten te vermijden, even indikken. Meng van het vuur af de eierdooiers en de uitgeknepen gelatineblaadjes eronder, tot slot de garnalen. Breng op smaak met peper&zout en cayennepeper.
  4. Bedek een schaal met huishoudfolie en stort daarin de garnalenpasta, laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Stort de garnalenpasta uit en verdeel in porties. Vorm de kroketten met de hand en wentel ze vervolgens door de bloem, losgeklopt eiwit en het paneermeel.
  6. Bak de kroketten in een frituurpan op 170°, laat uitlekken op keukenrol.
  7. Verdeel de ganaalkroketten op warme borden en versier met partjes citroen, verse garnalen en peterselie gefruit in de frituurpan.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Victor S. op 16 december 2011 om 14u14

Monique, bij mij plakte het niet, maar, als je wenst kan je er ook vierkantjes van snijden, en ook, ik had de pasta 's morgens gemaakt en 's avonds pas uit de koelkast gehaald. Prettige feestdagen en veel kookplezier.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?