Recept 45**** (5 stemmen)

Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SMULLEN UIT EIGEN INMAAK

tijd
5 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor over het ijs nog snel deze heerlijke saus. Niet alleen lekker warm of koud over vanille, roomijs ijs, maar ook in yoghurt over kwark en vanille vla.
  2. Of drizzle wat door beslag voor gebak.
  3. Of gebruik deze saus bij het maken van een triffle.
  4. Doe de frambozen, water, suiker, citroensap en vanillesuiker in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
  5. Laat een 3-5 tal minuutjes koken. Roer af en toe.
  6. Zet een zeef op een schone kom en stort het prutje erin.
  7. Nu volgt ff een ietwat tijdrovend karweitje.... roer het prutje door de zeef en schraap af en toe het dikke aan de onderkant van de zeef eraf.
  8. Volhouden, totdat er alleen nog maar pitjes over zijn.
  9. Roer de verkregen coulis even door en vul er een gesteriliseerd potje mee.
  10. Deze coulis is in de koelkast lang houdbaar!!! Waarschijnlijk is dat niet eens nodig... gewoon te lekker om lang te bewaren.
  11. Eigen recept en foto

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 28 juni 2017 om 17u42

Oeps, goede vraag. Enkel een klein scheutje. Bedankt voor je opmerking. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie