aperitiefhapje
Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar
Recept van Love to Cook
Deze frambozencoulis kan je makkelijk op voorhand maken, en dat in amper 5 minuten. Bovendien is de coulis lang houdbaar in de koelkast. Ontdek het recept.
Recept van Love to Cook
Deze frambozencoulis kan je makkelijk op voorhand maken, en dat in amper 5 minuten. Bovendien is de coulis lang houdbaar in de koelkast. Ontdek het recept.
Geef score
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 2 pak diepvries frambozen (400 gram)
- 80 gram fijne kristalsuiker
- 1 el citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el water
- Voor over het ijs nog snel deze heerlijke saus. Niet alleen lekker warm of koud over vanille, roomijs ijs, maar ook in yoghurt over kwark en vanille vla.
- Of drizzle wat door beslag voor gebak.
- Of gebruik deze saus bij het maken van een triffle.
- Doe de frambozen, water, suiker, citroensap en vanillesuiker in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
- Laat een 3-5 tal minuutjes koken. Roer af en toe.
- Zet een zeef op een schone kom en stort het prutje erin.
- Nu volgt ff een ietwat tijdrovend karweitje.... roer het prutje door de zeef en schraap af en toe het dikke aan de onderkant van de zeef eraf.
- Volhouden, totdat er alleen nog maar pitjes over zijn.
- Roer de verkregen coulis even door en vul er een gesteriliseerd potje mee.
- Deze coulis is in de koelkast lang houdbaar!!! Waarschijnlijk is dat niet eens nodig... gewoon te lekker om lang te bewaren.
