use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Feestelijke kreeftensoep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Feestelijke kreeftensoep

Feestelijke kreeftensoep

Als er één ding niet kan ontbreken op je feestmenu, dan is het wel een echte kreeftensoep. Wordt deze heerlijk romige soep de ster van de avond? Ontdek het zelf!

Als er één ding niet kan ontbreken op je feestmenu, dan is het wel een echte kreeftensoep. Wordt deze heerlijk romige soep de ster van de avond? Ontdek het zelf!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    2 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 gekookte kreeften van ± 600 g
  • prei, in ringen
  • 3 stengels selder, grof gesneden
  • 1 dikke wortel, in plakjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2,5 l kant en klare visbouillon
  • 50 cl witte wijn
  • 75 ml cognac
  • 150 ml Solo Crèmefine Vol
  • peper
  • zout
  • 4 takjes verse bladpeterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal het vlees uit de poten en het lijf van de kreeften, snijd het grof en houd opzij. Verwijder de maaginhoud. Snijd de koppen en het lijf van de kreeft in grove stukken.
  2. Verhit 2 eetlepels Solo in een grote kookpot en stoof het grof gesneden pantser van de kreeft erin aan, samen met alle gesneden groenten. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Bestrooi alles met bloem, laat al omscheppend bakken en blus met de cognac en de witte wijn. Laat de alcohol kort verdampen.
  3. Voeg de visbouillon, de laurierblaadjes en de takjes tijm toe. Laat alles ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Haal met een schuimspaan de stukken kreeftenpantser uit de soep. Mix de soep fijn en zeef ze in een nieuwe kookpot. Doe er de Solo Crèmefine Vol bij, kruid af met peper en zout en laat de soep kort opwarmen.
  5. Schenk de soep in feestelijke kommen en verdeel hier het gesneden kreeftenvlees over. Werk af met een takje peterselie en serveer meteen.
Hou je van wat extra pittigheid? Voeg dan bij het afkruiden van de soep een half theelepeltje cayennepeper toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.