Feestelijke kreeftensoep

Als er één ding niet kan ontbreken op je feestmenu, dan is het wel een echte kreeftensoep. Wordt deze heerlijk romige soep de ster van de avond? Ontdek het zelf!

1 (1)
110 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees uit de poten en het lijf van de kreeften, snijd het grof en houd opzij. Verwijder de maaginhoud. Snijd de koppen en het lijf van de kreeft in grove stukken.
  2. Verhit 2 eetlepels Solo in een grote kookpot en stoof het grof gesneden pantser van de kreeft erin aan, samen met alle gesneden groenten. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Bestrooi alles met bloem, laat al omscheppend bakken en blus met de cognac en de witte wijn. Laat de alcohol kort verdampen.
  3. Voeg de visbouillon, de laurierblaadjes en de takjes tijm toe. Laat alles ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Haal met een schuimspaan de stukken kreeftenpantser uit de soep. Mix de soep fijn en zeef ze in een nieuwe kookpot. Doe er de Solo Crèmefine Vol bij, kruid af met peper en zout en laat de soep kort opwarmen.
  5. Schenk de soep in feestelijke kommen en verdeel hier het gesneden kreeftenvlees over. Werk af met een takje peterselie en serveer meteen.

Tip

Hou je van wat extra pittigheid? Voeg dan bij het afkruiden van de soep een half theelepeltje cayennepeper toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Marleen Van Ho op 29 december 2019 om 12u25

De soep is eenvoudig te maken, ik gebruik kreeften uit diepvries wat niet duur uitvalt. Het was een groot succes tijdens het kerstmaal.

Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 11u21

Hey Marleen, heel fijn om te horen dat ons receptje een succes was. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?