Recept 45**** (27 stemmen)

driekoningentaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180°
  2. Meng het amandelpoeder met de Solo, de eieren, de poedersuiker en de vanillesuiker tot een glad deeg.
  3. Verdeel deze bereiding over de ene bladerdeegbodem maar laat de randen vrij.
  4. Leg er de boon in.
  5. Leg er de andere bladerdeegbodem op en druk de randen goed aan.
  6. Smeer de bovenkant met de losgeklopte dooier in en trek met een vork streepjes.
  7. Schuif in de oven voor 25 à 30 minuten, tot de taart mooi goudgeel gebakken is.
  8. Leg het kroontje op de drie koningen taart, werk af met poedersuiker.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door Biny op 06 januari 2016 om 20u12

De smaak van het beslag is heel flets. Ontbreekt er geen suiker in dit recept?

Gepost door cvdwaev op 06 januari 2016 om 21u13

Ik vond het ook wat flauw smaken. 80gr poedersuiker lijkt mij veel om enkel het kroontje op de taart te maken. Ik vroeg mij op het einde af of ik misschien het poedersuiker aan het beslag had moeten toevoegen mits ik nog zoveel over had. Volgens mij moest er ook meer amandelpoeder toegevoegd worden want anandelsmaak is bijna niet te proeven....

Gepost door KOKIEE op 06 januari 2016 om 22u01

Ik heb juist dezelfde opmerking. Ik denk ook dat er suiker ontbreekt aan het recept. ;(

Gepost door lucdep op 06 januari 2016 om 23u46

Ik had net hetzelfde gedacht. Maar in de reactie onder mijn vorige post staat dat die 80gr suiker als versiering dienen.... vind je dan nog iets terug van die taart ;)

Gepost door Solo op 22 januari 2016 om 13u02

Hoi Biny, misschien is dit een beetje afhankelijk van smaak? Je kan zeker proberen van wat extra suiker toe te voegen. We zullen het nog aanpassen in het recept.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie