use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Dessertlasagne van bosvruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Dessertlasagne van bosvruchten

Dessertlasagne van bosvruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    8

Ingrediënten
 

  • 12 lasagnebladen
  • 600 ml ricottakaas
  • 5 el suiker
  • 8 kiwi's
  • 450 gram aardbeien
  • 450 gram braambessen
  • geroosterde amandelschilfers
  • 100 gram frambozen om te versieren
  • 8 blaadjes munt om te versieren
  • keukenrobot
  • plasticfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Maak dit dessert het liefst een dag van tevoren.
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat uitlekken. Vermeng de ricottakaas met de suiker.
  2. Maak met de keukenrobot 3 soorten puree achtereenvolgens van de helft van de kiwi's, aardbeien en braambessen. Hou van elke soort puree een kwart over om aan het einde mee te versieren.
  3. Snijd de resterende kiwi's en aardbeien in plakjes, en de braambessen door de helft.
  4. Stel de lasagne samen door eerst de bodem van een rechthoekige glazen bakvorm te bedekken met drie lasagnebladen. Verdeel er een kwart van de ricotta gelijkmatig over. Bedek met de kiwipuree en met de kiwischijfjes.
  5. Leg daar weer drie laagjes pasta over en maak nog een laagje met ricotta, aardbeipuree en stukjes aardbei.
  6. Leg daar weer drie lagen pasta en een laagje ricotta, braambessenpuree en braambessen op. Bedek met de laatste drie lasagneblaadjes en een laagje ricotta.
  7. Dek de vruchtenlasagne af met plasticfolie en laat het een nachtje rusten
  8. in de koelkast.
  9. Versier voor het opdienen de lasagne met geroosterde amandelen en wat fruit.
  10. Snij de lasagne in 8 rechthoekige stukjes en versier de bordjes met vruchtenmoes, een framboos en eventueel een blaadje munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.