Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pakje koriander
-
- 2 eetlepels groene kerriepasta
- 1 koffielepel korianderzaadjes
- 1 koffielepel komijnzaadjes
- 4 dl kokosmelk
- 600 g varkensfilet
- 4 aubergines
- 1 koffielepel suiker
- vissaus
- 2 kaffir-limoenblaadjes
- blaadjes Thaise basilicum
- 0.5 verse rode chilipeper fijngehakt
Bereidingswijze
- Plet de koriander fijn in een vijzel met de koriander en de kimijn . Verhit de olie in de wok, doe er de inhoud van de vijzel bij en roerbak gedurende 1 minuut.
- Voeg er de groene kerriepasta bij en roerbak tot alle aroma's vrijkomen.
- Draai het vuur lager en giet er de kokosmelk bij .
- Laat gedurende ongeveer 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de in stukjes gesneden varkensfilet toe en laat ze gaar worden.
- Doe er de in stukken gesneden aubergines bij en breng verder op smaak met de suiker, de vissaus, de kaffir-limoenblaadjes, de basilicum en het fijngehakte rode pepertje. Laat gedurende 5 minuten zachtjes sudderen.
- Schep de curry over in een terrine en bestrooi met enekel verse blaadjes basilicum.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Laetitia_3 op 20 mei 2011 om 22u00
Dit ziet er overheerlijk uit
Hoeveel sterren geef jij dit recept?