Recept 55***** (1 stem)

Cupcakes met vrolijke kalkoenen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
60 min
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
  3. Voeg de stukjes chocolade toe en roer voorzichtig.
  4. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
  5. Bereiding van de botercrème: smelt de Solo in een sauspan en voeg de zwarte chocolade toe. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Laat het mengsel afkoelen tot het een dikke crème wordt. Bedek de cupcakes met de crème en gebruik de Smarties of M&M’s om de staart van de kalkoen te maken.
  7. Snijd de rolfondant in kleine driehoekjes. Maak daarna het hoofd van de kalkoen met ronde, chocoladesnoepjes en hecht de driehoekjes vast met een beetje botercrème. Hecht een rode Smartie of M&M vast aan elk stukje rolfondant. Gebruik daarna de witte Smarties of M&M’s om de oogjes te maken en breng er met een tandenstoker een puntje crème op aan. Plaats het hoofd op de cupcakes.
  8. Smul met het hele gezin van deze heerlijke kalkoentjes!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Ineke op 20 maart 2015 om 17u21

Dit wil mijn dochter zeker proberen!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie