use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cupcakes met vrolijke kalkoenen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cupcakes met vrolijke kalkoenen

Cupcakes met vrolijke kalkoenen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Cupcakedeeg:
  • 110 g tarwebloem
  • 110 g Solo Patisserie
  • 80 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 g fijngehakte zwarte chocolade (70%)
  • Botercrème:
  • 100 g Solo
  • 130 g pure chocolade 70%
  • Decoraties:
  • Smarties of M&M’s
  • gekleurde rolfondant (kneedbare suikerpasta - verkrijgbaar in de betere bakwinkel)
  • ronde chocoladesnoepjes (vb. Maltesers)
  • tandenstoker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
  3. Voeg de stukjes chocolade toe en roer voorzichtig.
  4. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
  5. Bereiding van de botercrème: smelt de Solo in een sauspan en voeg de zwarte chocolade toe. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Laat het mengsel afkoelen tot het een dikke crème wordt. Bedek de cupcakes met de crème en gebruik de Smarties of M&M’s om de staart van de kalkoen te maken.
  7. Snijd de rolfondant in kleine driehoekjes. Maak daarna het hoofd van de kalkoen met ronde, chocoladesnoepjes en hecht de driehoekjes vast met een beetje botercrème. Hecht een rode Smartie of M&M vast aan elk stukje rolfondant. Gebruik daarna de witte Smarties of M&M’s om de oogjes te maken en breng er met een tandenstoker een puntje crème op aan. Plaats het hoofd op de cupcakes.
  8. Smul met het hele gezin van deze heerlijke kalkoentjes!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.