feestelijk
Cupcakes met vrolijke kalkoenen
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- Cupcakedeeg:
- 110 g tarwebloem
- 110 g Solo Patisserie
- 80 g bruine suiker
- 2 eieren
- 2 tl cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 30 g fijngehakte zwarte chocolade (70%)
- Botercrème:
- 100 g Solo
- 130 g pure chocolade 70%
- Decoraties:
- Smarties of M&M’s
- gekleurde rolfondant (kneedbare suikerpasta - verkrijgbaar in de betere bakwinkel)
- ronde chocoladesnoepjes (vb. Maltesers)
- tandenstoker
- Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
- Voeg de stukjes chocolade toe en roer voorzichtig.
- Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
- Bereiding van de botercrème: smelt de Solo in een sauspan en voeg de zwarte chocolade toe. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Laat het mengsel afkoelen tot het een dikke crème wordt. Bedek de cupcakes met de crème en gebruik de Smarties of M&M’s om de staart van de kalkoen te maken.
- Snijd de rolfondant in kleine driehoekjes. Maak daarna het hoofd van de kalkoen met ronde, chocoladesnoepjes en hecht de driehoekjes vast met een beetje botercrème. Hecht een rode Smartie of M&M vast aan elk stukje rolfondant. Gebruik daarna de witte Smarties of M&M’s om de oogjes te maken en breng er met een tandenstoker een puntje crème op aan. Plaats het hoofd op de cupcakes.
- Smul met het hele gezin van deze heerlijke kalkoentjes!
