Recept 35*** (3 stemmen)

Crostini met tapenade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

italiaans

tijd
15 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dep de ansjovis droog en pel de look.
  2. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Doe de ansjovisfilets, de look, de olijven, de kappertjes en de geplukte oreganoblaadjes in een keukenrobot en mix fijn met de olijfolie.
  4. Kruid met peper van de molen.
  5. Was en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  6. Snij het brood in sneetjes en rooster het aan twee kanten onder de ovengrill.
  7. Serveer alles apart: geroosterd brood, tomatenblokjes, en kappertjes met ansjovis.
Tip

Zout is hier niet nodig: ansjovis, olijven en kappertjes bevatten reeds zout genoeg. Gemarineerde ansjovisfilets vind je in de supermarkt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door escofier op 13 maart 2011 om 16u20

De Ansjovis kan je ook in water een paar uurtjes laten staan goed spoelen en dan de visjes goed afdrogen voor je ze verder verwerkt.De tapenade s dan niet zo zout.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?