Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
buffet

Crostini met tapenade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding5 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
aperitiefhapje
overig europees
recipe image Crostini met tapenade
  • 4 gemarineerde ansjovisfilets
  • 3 takjes verse oregano
  • peper van de molen
  • ciabatta (brood)
  • 2 teentjes look
  • 200 g groene ontpitte olijven
  • 1 dl Bertolli extra vergine
  • 2 tomaten
  • 50 g kappertjes
  1. Dep de ansjovis droog en pel de look.
  2. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Doe de ansjovisfilets, de look, de olijven, de kappertjes en de geplukte oreganoblaadjes in een keukenrobot en mix fijn met de olijfolie.
  4. Kruid met peper van de molen.
  5. Was en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  6. Snij het brood in sneetjes en rooster het aan twee kanten onder de ovengrill.
  7. Serveer alles apart: geroosterd brood, tomatenblokjes, en kappertjes met ansjovis.
Zout is hier niet nodig: ansjovis, olijven en kappertjes bevatten reeds zout genoeg. Gemarineerde ansjovisfilets vind je in de supermarkt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.