use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Compote van bessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Compote van bessen

Compote van bessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g suiker
  • 200 g bosbessen
  • 200 g braambessen
  • 200 g rode aalbessen
  • 150 g kleine aardbeien
  • 0.5 citroengrassteeltje

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Rits de aalbessen van de steeltjes.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  3. Was het fruit.
  4. Hou van elke bessensoort een eetlepel apart voor de garnering.
  5. Neem nog 6 kleine aardbeien voor hetzelfde doel.
  6. Snij het steeltje citroengras in kleine stukjes.
  7. Doe die samen met de suiker in de kom van de mixer en maal ze uiterst fijn.
  8. Het citroengras moet verdwijnen in de suiker. Schep dit mengsel door het fruit.
  9. Verdeel het fruit in een ronde lage bakvorm van 30 cm doorsnede.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vorm gedurende 10 minuten in de warme oven tot het fruit gaar is.
  11. Haal de vorm uit de oven.
  12. Verdeel de rest van het fruit erover.
  13. Laat de compote afkoelen en zet in de koelkast.
  14. Serveer met wat opgeklopte room of met een bolletje vanilleroomijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.