Recept 45**** (3 stemmen)

Club met gegrilde kalkoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lunch

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de avocado, het citroensap, de geraspte citroen, de eierdooiers, het zout en de peper in een keukenrobot of een mixer.
  2. Voeg de olie druppelgewijs toe tot je mayonaise verkrijgt.
  3. Schik de tomaathelften op een bakplaat met de gesneden kant naar boven, smeer ze in met Solo Vloeibaar en voeg zout en peper toe.
  4. Laat de tomaten in een voorverwarmde oven (180°C) bakken gedurende 40 minuten.
  5. Bak de kalkoenfilets aan beide kanten in een niet al te warme pan gedurende 10 minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Haal de filets uit de pan, snij ze in reepjes van 1 cm en bestrijk ze met de avocadomayonaise.
  7. Verdeel de kalkoen over 4 sneden brood.
  8. Versier met tomaten en ijsberg- of notensla. Bedek met de vier andere sneden en dien op.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Marianne10 op 24 april 2015 om 23u07

Dit is een super lekker gerechtje om mee te nemen als picknick, als lunch of naar een evenement (wel in de koelbox natuurlijk). De sneden brood heb ik daardoor vervangen door een volkorenpistolet. Ik vond het wel een beetje veel mayonaise maar het teveel heb ik gewoon in de koelkast bewaard.

Gepost door Solo op 27 april 2015 om 17u33

Heel erg bedankt voor jouw reactie, Marianne10! Laat de volgende picknick smaken! ;)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?