Ingrediënten voor 2 personen
-
2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 200 g kalfsgehakt
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 1 kleine Spaanse peper
- 400 g gekookte rode bonen
- 1 groene paprika
- peper
- chilipoeder
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
Bereidingswijze
- Maak ui en knoflook schoon en snij ze in kleine stukjes. Maak de paprika, Spaanse peper en tomaten schoon.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Ontvel en ontpit de tomaat en hak ze met de papriak en de Spaanse peper in kleine blokjes.
- Verwarm de Solo en fruit hierin ui en knoflook tot een glazig uitzicht. Voeg het vlees bij de uien en bak het gaar.
- Voeg kruiden, tomatenpuree, paprika, Spaanse peper en tomaten toe en laat alles een 5-tal minuten meebakken. Roer de gare bonen door het warm gerecht en verwarm alles terug op een matig vuur.
- Schep de chili con carne in een warme schaal.
Tip
Voor een vegetarische schotel kan het vlees zonder problemen vervangen worden door Quorn.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door kama_2 op 30 maart 2016 om 17u12
ik gebruik rode peper ipv groene, voeg ook mais toe en bij het opdienen een flinke toef zure room er bovenop . lekker basisrecept
Gepost door Solo op 31 maart 2016 om 14u29
Mmmh, dat ziet er lekker uit. Dankjewel voor de tip Kama_2 :-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?