picknick
Wraps met rosbief en tomatenchutney
Geef score
Kooktijd1 uur 40 min
Porties

- 500 g rijpe tomaten
- 1 rode paprika
- 3 lente-uien
- 2.5 dl (cider) azijn
- 150 g suiker
- zout
- 2 tl mosterdzaad
- 0.5 tl sambal
- versgemalen peper
- 8 wraps
- 0.5 krop ijsbergsla
- 350 g rosbief, in plakjes
- 2 takjes basilicum
- Maak de tomaten en paprika schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de lente-uien in ringetjes.
- Breng azijn en suiker aan de kook met zout, mosterdzaad, sambal en versgemalen peper en roer tot de suiker is opgelost. Schep de stukken tomaat, paprika en lente-ui erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gedurende 1 uur en 15 minuten heel zachtjes inkoken zonder deksel. Laat de chutney afkoelen.
- Leg de wraps op het werkvlak en smeer op elke wrap een flinke eetlepel chutney uit. Leg hierop eerst de blaadjes sla, dan 2 plakken rosbief, daarop weer een flinke eetlepel chutney en bestrooi ten slotte met basilicum.
- Rol strak op en snijd schuin doormidden. Stapel de wraps mooi op een bord.
