Recept 45**** (3 stemmen)

Chili con carne van witte bonen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

ZUID AMERIKAANS

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Pel de knoflooktenen en pers ze. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water en verwijder het vel. Snijd de tomaten in stukken en snijd daarbij de steelaanzet weg.
  2. Bak het rundergehakt rul, voeg de uisnippers toe en fruit deze enkele minuten mee. Schep dan de paprikareepjes en de knoflook erbij en laat het ongeveer 3 à 4 minuten zachtjes bakken.
  3. Schenk eventueel bakvocht uit de pan en voeg de stukken tomaat toe. Breng het mengsel op smaak met zout en mespunt chilipoeder en stoof het ongeveer 20 minuten.
  4. Spoel de witte bonen in een zeef af en schep ze door het vlees in de pan en laat het door en door warm worden. Breng de chili extra op smaak met sambal en bestrooi met 1 eetlepel gehakte koriander of peterselie.
Tip

Lekker met kropsla.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Bieke Van op 31 maart 2015 om 15u09

Ik heb ook gemaakt met witte bonen en voeg ook altijd een beetje curry toe. Het heeft gesmaakt!

Gepost door youngbuck op 01 april 2015 om 23u15

wat bedoelt men met een grote en kleine bokaal witte bonen? is dit een foutje?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie